Tamplarie aluminiu Profilco

Sistemele de aluminiu PROFILCO sunt sisteme de înaltă definiție care asigură termoizolație, protecție fonică, siguranță, soluții tehnice optime dar și design atractiv.

Sistemele sunt produse cu echipamente moderne de echipe de profesioniști, în conformitate cu standardele de calitate prevăzute de ISO 9001/2000.

Sistemele de aluminiu PROFILCO sunt oferite într-o mare varietate de culori RAL cât și imitații de lemn în diferite nuanțe.

De ce aluminiu?

  • greutate redusă;
  • durată de viață ridicată;
  • rezistență la factorii atmosferici;
  • izolare termică și acustică foarte bună;
  • rezistență mecanică foarte mare;
  • rezistență la îmbătrânire;
  • nu necesită întreținere specială;

Pereți cortină

Fațadele din sticlă și aluminiu, autoportante cu proprietăți termo și fonoizolatoare poartă numele uzual de “perete cortină”, adaptarea în limba română a denumirii “courtain wall” din engleză. Pereții cortină reprezintă o modalitate facilă de a „îmbrăca” o construcție, timpul de execuție a lucrării este mic, iar întreținerea acestora este relativ ieftină și ușoară.

Există mai multe tipuri de pereți cortină, cel mai utilizat este peretele cel clasic cu profile care acoperă vizibil sticla atât pe verticală cât și pe orizontală, cel semi-structural unde se observă doar un contur de aluminiu ce rigidizează prinderea, și cel structural la care din exterior se vede numai sticla, aplicată pe profilele de aluminiu prin sigilare cu un produs siliconic special. În cazul unui perete cortină structural, sau semi-structural vizibilă este numai sticla și garniturile EPDM înguste dintre ochiurile de sticlă, ce dau impresia unui perete în întregime din sticlă, cu un impact estetic deosebit. Evident, acest tip de perete cortină este și cel mai costisitor.

Pereții cortină pot fi combinați cu placări de fațadă din materiale compozite pe suport de aluminiu de tip bond. Trebuie menționat faptul că structura se poate aplica atât pentru planuri verticale, cât și pentru cele înclinate cu pantă negativă sau pozitivă, dar și pentru acoperișuri (luminatoare și cupole).